Ekipa naših petih članov, ki je bila včeraj cel dan aktivna na Krasu, je pridno varovala zeleno mejo pred ponovnimi vžigi in širitvi požarov na področje daljnovoda in proti Lokvici. Delo je močno oteževal veter. Začetni požari so izbruhali cel dan, saj se drevesa, grmičevje in teren zaradi izredne suše in visokih temperatur hitro vžgejo.
Iskreno se zahvaljujemo vsem domačinom in krajanom, ki so kakorkoli pomagali pri preskrbi gasilcev. Čez dan je termometer dosegel okoli 40 stopinj, zato je hidracija pri takeih intervencijah nujno potrebna. Dobili smo veliko pijače in hrano, izkazana pa je bila tudi neverjetna podpora s plakati, ploskanjem in obiski na terenu. To nam je dalo dodatno motivacijo v težkih razmerah.

Niso pa pridni le člani na Krasu. Ko se gasilci vrnejo z izmene, je potrebno doma oprati in očistiti vso opremo, izločiti poškodovano in pripraviti vozila na novo intervencijo. Poleg tega pospešeno poteka usklajevanje izdelave novega vozila GVC-3, ki se preveša v zaključno fazo, priprave na prevzem vozil, gasilsko veselico in različne delovne akcije. Tako smo na sprejem novega vozila že pripravili garažo, položili nov asfalt, obnovili talne oznake, v notranjosti pa boste lahko videli tudi prenovljene straniščne prostore.

Kot vidite, so poletni meseci kljub dopustom delovno pestri. Velik zalogaj pa nam predstavlja tudi finančni vidik. Še vedno zbiramo sredstva za novo gasilsko cisterno. Vsak evro prav pride, zato vas naprošamo, v kolikor se lahko odrečete kakšni kavici, da nam sredstva nakažete na naš trr račun: SI56 0202 6001 2215 847 , ali vaš prispevek oddate kateremukoli gasilcu, ki ga bo prinesel v našo škatlo s prostovoljnimi prispevki. Iskreno se zahvaljujemo za vso pomoč.