Na valentinovo in dan za tem sta se na Igu dva člana udeležila usposabljanja za gašenje notranjih požarov modul B. Prvi dan dopoldne, je potekala teorija iz teme gorenja in gašenja, varnost in zdravje pri delu, prezračevanje požarnih prostorov, osnovne gasilske veščine, operativni postopki dela. Popoldne je že sledil praktični del gašenja požara s plinom in vstopi v U kontejner, kjer se je izvajal pravilen vstop, hlajenje dimnih plinov, napredovanje do prostora s požarom in gašenje.
Drugi dan se je nadaljeval praktični del z vstopi v L kontejner, kjer se je treniral vstop, ohlajevanje dimnih plinov, izvlek ponesrečenca, napredovanje do požara in gašenje. V dimni hiši je sledilo prezračevanje prostorov na različne načine. Popoldne se je izvajala intervencija v požarni hiši, kjer so dvojice pripravile cevovode in vse ostalo in vstopale po stopnišču ali po lestvi v prvo nadstropje, kjer se je reševalo ponesrečenca, izvajalo se je gašenje in prezračevanje. Zadnja delovna točka pa je bil kletni požar.
Oba operativca sta s tečajem pridobila nove izkušnje in se seznanila z določenimi novostmi in taktičnimi postopki, ki jih bosta lahko na vajah delila med ostale člane ali jih uporabila v primeru požara.