Po skoraj 40 letih je naš dragi Tamček končno odpeljal v zaslužen pokoj. Nadomestili smo ga z novo gasilsko cisterno. Naš novi Tone, nosi taktično oznako GVC-3, kar pomeni gasilsko vozilo s cisterno in z 7700 l vode spada pod velika gasilska vozila. Sestavlja ga rabljeno podvozja Mercedez Benz Antos letnik 2016, ki pa nosi popolnoma novo nadgradnjo, povsem prilagojeno našim potrebam. Poleg vode imamo še kapaciteto 60 l penila, opremljeno je z kombinirano črpalko Rosenbauer R-280 za visoki in nizki tlak ter pralno polivalno napravo. Integrirana navijak je cev dolžine kar 50m, vsam ostala oprema pa je po tipizaciji GZS. S seboj imamo vedno vso opremo za gašenje z vodo, peni in reševanje. Dodana sta še dva kompleta izolirnih dihalnih aparatov in še veliko drugih stvari. Nadgradnjo je izdelalo podjetje MV Vozila d.o.o. iz Hrvaške.

Vozilo smo v operativno rabo prevzeli v petek, 19.8. 2022, z alternativnim špalirjem, po 225 dneh usklajevanja, dogovarjanja in organiziranja. Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki so nas prišli podpreti na ta pomemben dan in nazdraviti na novo obdobje v društvu.
Vozilo ni last gasilcev. Namenjeno je vsem, ki se znajdejo v nesreči. Gasilci smo le tisti, ki z vozilom upravljamo, ko je to najbolj potrebno.

Kljub prevzemu, moramo še vedno poplačati del stroškov, zato vas naprošamo za kakršnokoli donacijo. Vaš prostovoljni prispevek lahko nakažete na naš TRR:SI56 0202 6001 2215 847, za lažje in hitrejše nakazilo pa lahko kar skenirate QR kodo.