Tečaj IDA – Matjaž Urbas in Robert Švigelj

12. in 13. januarja je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu potekalo usposabljanje za nosilce izolirnega dihalnega aparata. Udeležila sta se ga tudi člana PGD Unec Matjaž Urbas in Robert Švigelj.
Prvi dan je bil teoretični del, na katerem so tečajniki spoznali sestavo dihalnega aparata, pravilno uporabo in vzdrževanje le tega, ponovili najpomembnejše in največkrat potrebne teme iz prve pomoči.
Drugi dan so tečajniki v praksi spoznali rokovanje z izolirnimi dihalnimi aparati in sicer z trikratnim prehodom poligona. Pri prvem prehodu je bil prostor osvetljen, pri drugem in tretjem pa zatemnjen. Pred drugim prehodom poligona so se morali tečajniki povzpeti na stolp, pred zadnjim prehodom pa so si dihalne aparate nadeli med simulacijo intervencijske vožnje. Na koncu vsakega prehoda so morali opraviti obremenilni test (dvig kladiva, kolo in hoja po neskončni lestvi.
Matjažu in Robertu za opravljen tečaj čestitamo in želimo, da pridobljeno znanje čim bolj izkoristita pri gasilskem delu.