Oprema

Oprema v društvu – Vozila in kompresor

IvecoGVV-1
Iveco Daily 4×4. Vozilo letnik 2016 je tovarniško dvignjeno in s pogonom na vsa štiri kolesa. Posadka vozila je 6+1, rezervoar z 600 litri vode, VT črpalka z navijakom 50metrov (možnost podaljševanja z dodatnimi 4×20 metrskimi visokotlačnimi D cevmi. Opremljeno za gašenje požarov v objektih, v naravi, na vozilih, osnovna oprema za reševanje ob nevarnih snoveh, poplavah, vetrolomu, žledolomu, snegolomu itd.). Spredaj vgrajen 5,5 tonski električni vitel, na strehi svetlobni stolp, ob strani tenda ki ščiti pred soncem ali dežjem.

Oprema Tovornjak tam

Tovornjak TAM

GVC 16/40 Tam T130, letnik 1983, posadka 2+1. Glavna oprema v vozilu: hitro napadalna cev, 2x dihalni aparat z maskami, 2x rezervna jeklenka, oprema za gašenje (cevi, ročniki, armature,…), oprema za gašenje s peno, ročno orodje, dvodelna lestev, požarne metle, prva pomoč, ročni gasilni aparati.

Toyota Hilux

GVGP-1 Toyota Hilux
Pogon 4×4, letnik 2007, nadgradnja letnik 2017, posadka 4+1. Na vozilu je nadgradnja za gašenje požarov v naravi; cisterna 250 litrov vode, 50m navijak z VT cevjo in ročnikom, dodatna 50m VT cev z ročnikom za podaljševanje ali za ločen napad. Oprema motorna žaga s pripadajočo opremo, nahrbtnjače, požarne metle, cifareli, ročno orodje, … Nadgranja je osvetljena, nameščene so luči za razsvetljavo okolice. Nadgradnjo je možno sneti, tako da se vozilo lahko uporablja tudi za ostale potrebe ob različnih intervencijah ali ujmah.

PMB gasilska prikolica za motorno brizgalno
Letnik 2017, s prenosno motorno brizgalno Rosenbauer 12/8, sesalne cevi, B cevi in pripadajoča oprema za črpanje vode. Trofazna potopna črpalka in trofazni agregat s pripadajočo opremo.

Aparat za polnjenje jeklenk z zrakom

V gasilskem domu je v prostorih Društva za podvodne dejavnosti Rak stacioniran 150 litrski kompresor za polnjenje jeklenk z zrakom. Kompresor je znamke Bauer Poseidon tipa PDS. Z njim gasilci in potapljači polnimo 200 in 300 barske jeklenke z zrakom.