Oprema

Oprema v društvu – Vozila in kompresor

Donacije zbiramo za nakup novega gasilskega vozilaGVV-1
Iveco Daily 4×4. Vozilo letnik 2016 je tovarniško dvignjeno in s pogonom na vsa štiri kolesa. Posadka vozila je 6+1, rezervoar z 600 litri vode, VT črpalka z navijakom 50metrov (možnost podaljševanja z dodatnimi 4×20 metrskimi visokotlačnimi D cevmi. Opremljeno za gašenje požarov v objektih, v naravi, na vozilih, osnovna oprema za reševanje ob nevarnih snoveh, poplavah, vetrolomu, žledolomu, snegolomu itd.). Spredaj vgrajen 5,5 tonski električni vitel, na strehi svetlobni stolp, ob strani tenda ki ščiti pred soncem ali dežjem.

Oprema Tovornjak tam

Tovornjak TAM

GVC 16/40 Tam T130, letnik 1983, posadka 2+1. Glavna oprema v vozilu: hitro napadalna cev, 2x dihalni aparat z maskami, 2x rezervna jeklenka, oprema za gašenje (cevi, ročniki, armature,…), oprema za gašenje s peno, ročno orodje, dvodelna lestev, požarne metle, prva pomoč, ročni gasilni aparati.

 

Oprema - Kompresor za polnjenje jeklenk

Aparat za polnjenje jeklenk z zrakom

V gasilskem domu je v prostorih Društva za podvodne dejavnosti Rak stacioniran 150 litrski kompresor za polnjenje jeklenk z zrakom. Kompresor je znamke Bauer Poseidon tipa PDS. Z njim gasilci in potapljači polnimo 200 in 300 barske jeklenke z zrakom.